Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Ik ben niet 100% zeker of mijn boeking is gelukt?

Na het boeken ontvang je direct een bevestiging per email. Als je het idee hebt dat er iets verkeerd is gegaan met je boeking, neem dan contact met ons op.

Het boeken via de website lukt niet, wat moet ik doen?

Mocht het je niet lukken via de website te boeken, of zie je iets onverwachts, neem dan contact met ons op.

Van wie huur ik de camper?

De camper huur je van één van de aangesloten particulieren bij Rough Wheels. Alle particulieren verhuurders voldoen aan de eisen van Rough Wheels wat betreft service, camper indeling en kampeer accessoires en natuurlijk de verzekering. Via een deelautoplatform – net zoals bji MyWheels en SnappCar – is de verzekering tussen de huurder en verhuurder gewaarborgd. Zowel de huurder als de verhuurder stemmen de boeking af met Rough Wheels; zo garanderen we de kwaliteit van onze service.

Hoe is de auto verzekerd?

De 4×4 campers hebben een WA- en inzittendeverzekering en wordt afgesloten via een deelauto platform net zoals bij  MyWheels en SnappCar. Aanvullend heeft elke camper een ANWB Nederlandse en Europese dekking voor:

  1. Pechhulp
  2. Vervangend vervoer
  3. Repatriëring naar NL

Wij raden je aan een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Hoeveel KM mag ik rijden per boeking?

Het aantal kilometers zijn niet beperkt, je mag zoveel rijden als je wilt.

Is het nou een camper of een auto?

Officieel huur je een auto met daktent en eventueel andere camping gear. Wij noemen de auto echter vaak een camper omdat het voertuig daar zoveel op lijkt.

Ter informatie: Als je de boot neemt van bijvoorbeeld de boot van Denemarken naar Zweden of Noorwegen is een auto veel goedkoper dan een camper.

Hoe dien ik de betaling te voltooien?

Na het kiezen van de reisdata, 4×4 auto en invullen van de gegevens kan je betalen via iDeal (banken ABN AMRO, ASN Bank, Bunq, Friesland Bank, ING, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank, Van Lanschot Bankiers) en creditcards van Mastercard, Visa, American Express, Catres Bancaires en CartaSi.

Wanneer moet ik de borg betalen?

Bij het reserveren van de 4×4 auto betaal je direct de huurprijs. Een week voor vertrek krijg je een e-mail met de instructies en een beveiligde link om de borg van €1.000,- per gehuurde auto per huurperiode digitaal te voldoen. Deze borg ontvang je terug op je rekening binnen 5 dagen na het inleveren van de auto, zie voor meer informatie de algemene voorwaarden.

Kan ik ook een auto reserveren?

Een 4×4 auto kan je enkel reserveren door direct digitaal de betaling te voldoen.

Wat zit er in de complete kampeeruitrusting?

Bij iedere 4×4 auto van Rough Wheels kan je een pakket huren met een zeer complete kampeeruitrusting. Afhankelijk van het van het pakket krijg je meer of minder camping-gear. Ga naar de Gear pagina voor een overzicht.

Moet ik een slaapzak en kussen meenemen?

Je kan je eigen beddengoed meenemen of een uitrusting huren. Wij bieden een pakket met een opgemaakt bed. Het matras is dan voorzien van een katoenen hoeslaken met daarop tweekussen en een (warm) donzen dekbed. In een daktent slaap je warm met een dekbed en is een slaapzak niet nodig. De beddenlakens worden professioneel gewassen en zijn dus altijd schoon.

Indien je liever in je eigen slaapzak slaapt dan kan je deze natuurlijk meenemen.

Hoe kan ik een reservering annuleren?

De reservering kan je annuleren door te bellen of een e-mail te sturen naar Rough Wheels, zie contact pagina.

Kan ik mijn geld terugkrijgen na een annulering?

Bij annulering krijg je 50% van de huurprijs teruggestort op de bankrekening of creditcard waarmee de betaling is voldaan. Vanaf twee weken voorafgaande aan de verhuur periode is het retourbedrag 25% van de huursom.

Wat moet ik doen als ik een lekke band of ander pech krijg tijdens de reis?

Een lekke band kan je vervangen met het reservewiel die in de auto zit. Elke 4×4 auto komt met een krik en wielsleutel. De lekke band dient zo spoedig mogelijk gerepareerd worden. Neem in geval van pech z.s.m. contact op met Rough Wheels.

Zijn er extra, verborgen kosten aan het huren van de 4×4 met daktent verbonden?

De 4×4 auto komt altijd inclusief de veiligheidsmiddelen voor de reis. Je kan je eigen kampeeruitrusting meenemen of huren. Na de boeking zijn er geen verborgen kosten aan de huur verbonden, houdt wel rekening met kosten als benzinekosten en natuurlijk je eigen reiskosten.

Is de auto met daktent ook voor 3 personen te gebruiken?

Al onze 4×4 auto’s met daktent zijn geschikt voor 2 personen.

Wat is het brandstof verbruik van de 4×4 Mercedessen?

Al onze 4×4 Mercedessen rijden op benzine, naar schatting is het verbruik als je de top van de Mount Everest op gaat zo’n 3 kilometer per liter. Bij normaal gebruik mag je uitgaan van 7-10 km per liter.

Wat is de minimale huurperiode?

De minimale huurperiode is 4 dagen, 3 nachten. De huurperiode is flexibel en daardoor niet verbonden aan een weekend, midweek of week. Boek hoe en wat jij wilt. Wil je een kortere huurperiode, neem dan contact met ons op.

Kan ik langer dan een maand huren?

De maximale huur periode via de website is 31 dagen. Wil je een langere huurperiode, neem dan contact met ons op. Wil je een maand of korter boeken, neem dan contact met ons op.

Mag mijn huisdier mee op reis?

Huisdieren zijn ook welkom in de Rough Wheels campers. Wij adviseren om bijvoorbeeld een bench of kattenbak mee te nemen.

Kan ik de 4×4 Mercedes huren zonder daktent?

Helaas, al onze 4×4 Mercedessen zijn voor avontuurlijke reizen, een overnachting hoort daar ook bij.

Kan ik een vrijblijvende offerte aanvragen?

Alle prijzen en beschikbare campers staan inzichtelijk en transparant op de website. Mocht je toch een offerte willen, ga dan naar de offerteaanvraag pagina, vul het in en je ontvangt dan een e-mail met een overzicht van je aanvraag. Je aanvraag is dan echter nog niet compleet en het is geen definitieve boeking! Andere huurders kunnen de geselecteerde periode nog boeken.

Kan ik meerdere auto’s tegelijk huren voor een bedrijfsactiviteit?

Jazeker, zie de bedrijven pagina voor meer informatie.

Heeft de camper stuurbekrachtiging?

Alle campers zijn voorzien van de nodige luxe, zo ook stuurbekrachtiging. De Mercedessen rijden zeer gemakkelijk omdat de bestuurder hoog zit, er automatisch geschakeld wordt en een sterke verwarming en koeler de temperatuur op het gewenste niveau houdt. Enkele modellen zijn voorzien van een auto radio met USB en BlueTooth aansluiting.

Ik ben nog geen 23 jaar, mag ik al huren?

Om een camper via Rough Wheels te huren moet je minimaal 23 jaar zijn en minimaal 1 jaar in het bezit van een geldig rijbewijs. Meerijden mag op elke leeftijd.

Is je vraag nog niet beantwoord? Neem dan gerust contact met ons op.