Recensie 4×4 camper Rough Wheels

Wanneer ik dit schrijf, zit ik voor mijn 4wd camper, in de vrije natuur met het herfstzonnetje heerlijk hoog in de lucht. Rechts van mij staat een glaasje wijn. De wijn hoort bij de complete uitrusting van de auto.

Ik sta op een rustige natuurcamping op de Veluwe. In een hoek van de camping, tussen de bomen, hebben we de daktent en de luifel uitgeklapt. Dat was erg makkelijk. Ik kijk al weken uit naar het slapen in de daktent. Het lijkt mij een fantastische ervaring.

Ook kijk ik er erg naar uit om heerlijk in de stilte van de natuur te slapen. Dat is namelijk heel wat anders dan in de drukke, lawaaierige stad.

We hebben de 4×4 camper opgehaald in Amsterdam. Binnen een uurtje hadden we de Veluwe al bereikt. Wat is Nederland eigenlijk klein, maar wat zijn er veel plekken die ik nog niet ken. De 4×4 auto is compleet uitgerust, wat betekent dat we alleen zelf wat persoonlijke spullen mee hebben genomen, zoals kleding en wat eten. Toen we de daktent uitklapte, ontdekten we dat het bed zelfs al was opgemaakt. Het ontbreekt ons aan wekelijk niets.

We hebben vandaag al een aantal keer de verharde wegen verlaten. De wagen rijdt heerlijk. Een vierwielaandrijving heeft zoveel meer power en geeft zoveel meer controle over de weg. We hebben al prachtige stukken van de Veluwe gezien. Ook vind ik persoonlijk het rijden in een oldtimer erg stoer.

Morgen rijden we door naar Drenthe. We hebben van Rough Wheels een route meegekregen door Drenthe. Het klinkt misschien gek voor een volwassen Nederlander, maar ik heb nog nooit een hunebed in het echt gezien. Het lijkt mij fantastisch om deze met eigen ogen te zien en aan te kunnen raken en zo de prehistorie te kunnen beleven. We kunnen stoppen waar we willen. We nemen lekker alle vrijheid. We zien wel. Het is genieten. Ik kom hier volledig tot rust, nu al.

Na Drenthe willen we misschien doorrijden naar Twente, als we nog tijd hebben… Anders zal dat de volgende bestemming zijn met een 4×4 camper van Rough Wheels.

Groeten uit de Veluwe.

Sebastiaan & Marieke