Avontuurlijk kamperen in de Ardennen

Wil jij graag een avontuurlijke vakantie? Juist met een 4×4 is de Ardennen is een fantastische avontuurlijke bestemming. De Belgische Ardennen liggen dichtbij de Nederlandse grens en heeft het allemaal: een heuvelachtige landschap, offroad wegen, mogelijkheden voor avontuur en adembenemende natuur.

De natuur van de Ardennen is prachtig. De glooiende heuvels, uitgestrekte bossen met zanderige bospaden die vanaf het rivierdal de heuvels opgaan langs karakteristieke huisjes, kerkjes en kloosters. De Ardennen is bij uitstek de bestemming om op avontuur te gaan.

Vanuit Nederland ben je binnen een paar uurtjes in de Belgische Ardennen. Je kunt een weekendje weggaan, een lang weekend of een week.

Met een 4×4 terreinwagen met daktent is de Ardennen een geweldige avontuurlijke bestemming. Met de 4×4 kun je namelijk met gemak de bergpaadjes beklimmen  richting de toppen van de heuvels. Je kunt van de gebaande paden af gaan om de natuur van de Ardennen écht te ontdekken. Met een 4×4 is de natuur van de Ardennen een stuk mooier en toegankelijker.

 

Avontuur in de Ardennen

Je kunt overdag toeren door de heuvels. Rij over de heuvelruggen, ga picknicken in the middle of nowhere, bezoek afgelegen plekken, met onbekende vijvers en schilderachtige vergezichten..

In de Ardennen kun je tal van avontuurlijke activiteiten doen, zoals mountainbiken, bungeejumpen, abseilen, kayaken, enz.

’s Avonds zoek je een rustige kampeerplek op. Met gemak klap je je daktent uit en geniet je van de rust in de natuur. Dat wordt heerlijk dromen.

 

Wildkamperen in de Ardennen

Wildkamperen is in principe verboden in de Ardennen.  Er zijn in België zogenaamde bivakzones, waar je kunt ‘bivakkeren’. Dit kun je vergelijken met het paalkamperen in Nederland van Staatsbosbeheer. De bivakzones in België bevinden zich vaak op afgelegen plekken en zijn bedoeld voor kampeerders die de bivakzones op eigen kracht kunnen bereiken. Gemotoriseerde voertuigen zijn dus niet toegestaan.

In België kun je met de 4×4 met daktent overnachten op een natuurcamping en bij de boer. Kijk bijvoorbeeld bij de ANWB voor een camping in de Belgische Ardennen. Zo kun je gemakkelijk overdag rondtoeren door de Ardennen en elke nacht op een andere camping staan.

Huur dus je eigen 4×4 met daktent en ga op ontdekkingstocht door de Ardennen. Vanaf Maastricht, kun je beginnen bij Verviers, ten oosten van Luik. Je kunt vervolgens via Spa en Stavelot richting het zuiden rijden richting de Franse grens.