Een weekend lekker door de blubber heen rijden, actie en avontuur

Review van Joost en Niek

Een weekend lekker door de blubber heen rijden, actie en avontuur

Als cadeau voor zijn 30e verjaardag heeft Joost zijn broer Niek meegenomen op een avontuurlijke tocht door Brabant met een 4×4 Mercedes met daktent van Rough Wheels. Ze zien elkaar niet veel. Rondrijden met een 4×4 was een mooie kans om wat tijd met elkaar door te brengen. “Een weekend weg met z’n tweeën; een versie zonder radio, lekker met elkaar ouwehoeren en kletsen. Echt quality time met elkaar. Het was super leuk! We zien elkaar niet veel. Dus dit was een mooie kans om samen dit avontuur te beleven.”

In deze blog lees je meer over de ervaringen van de broers Joost en Niek.

 

De auto

“Ik hebben wel vaker een auto gehuurd. Weinig auto’s waren zo compleet als deze. Het is een automaat. Erg makkelijk in gebruik. Iedereen kan ermee rijden. Niek mocht rijden. Een beetje spannend om in zo’n oude legerjeep te rijden, maar na 5 minuten reed hij alsof het zijn eigen auto was. Het is een grote bak met achterin vele ruimte.”

“Wat voor spullen zitten erbij?” Meer zorgen hadden ze eigenlijk niet van tevoren. Ook deze twijfel bleek geheel overbodig. Toen de auto voor hun neus stond, bleek echt alles erin te zitten. Evert legde alles uitgebreid uit. Het was fantastisch. Ze konden hun tas achterin zetten en gaan.

Ze kregen veel leuke reacties onderweg. “Mensen zwaaiden ons na en dachten dat we de boswachters waren.” De auto gaf meteen de goede stemming:

We gaan op avontuur.

 

Route

Joost heeft via Wikiloc de route gepland, na aanraden van Rough Wheels. Op Wikiloc delen veel mensen hun routes. Fietsers, wandelaars, maar er zijn ook offroad routes voor 4×4 terreinwagens. Joost heeft meerdere routes aan elkaar vastgeknoopt. In Brabant hebben ze een aantal van deze routes gereden. “Het waren geen korte landweggetjes. Sommige stukken waren goed lang.”

Je denkt van tevoren dat het lastig is een route te vinden met offroad stukken. ‘Kan je erin? Is het afgezet?’ Maar het was voor de jongens supermakkelijk om een goede route te vinden. Nederland is een plat land. Bijna elk stuk bos is een beschermd natuurgebied. Ze dachten dat dit weleens moeilijk zou kunnen zijn. Het was even puzzelen en zoeken om een goede route te vinden, maar toen ze er eenmaal waren, was het echt tof, beamen Joost en Niek. “De volgende keer gaan we naar het oosten van het land.”

 

Avontuur in de modder

Het regende dat weekend wat. Voor normale kampeerders kan dit vervelend zijn. Maar met een 4×4 Jeep met daktent is dit juist geweldig! Regen maakt namelijk helemaal niets uit. “De regen was eigenlijk briljant. Door de regen konden we de vetste routes rijden. We hebben tot het dak in de blubber gezeten. Dat was mooi.”

We hebben met een grote glimlach rondgereden

Je zit warm in de auto en je slaapt hoog en droog op het dak. “Je stelt je er ook op in. Doordat je met zo’n wagen gaat, stel je je erop in dat het outdoor is. Het is avontuur!”

“We hebben met een grote glimlach rondgereden. Echt boven verwachting. We hebben echt onze ogen uitgekeken: zijn we nog in Nederland?” De regen maakte het nog spectaculairder. Ze zijn vol overgave door alle plassen gereden. De auto zat onder de modder, maar dat maakte niet uit. Bij een mooie plas stapte een van de jongens uit om mooie foto’s en filmpjes te maken van het spektakel met de 4×4 door de blubber. “Je voelt je als een kind zo blij, maar dan in een grote stoere auto. Je ziet ontzettend veel: prachtige natuur, adelaars, buizerds. Het is heel mooi om met deze 4×4 door de natuur te mogen rijden.”

 

Kamperen

Je hoeft geen kampeertype te zijn om te kunnen genieten van de camper met daktent. “Joh, tis zo makkelijk. Alle spullen zitten in de auto en de tent staat op het dak. Je komt aan, klapt het open en je bent klaar. Binnen een kwartier staat alles op. Het slapen was top! We zijn beide best lange jongens. We konden comfortabel en languit liggen op het matras.” Je hoeft alleen wat eten in te kopen. Het is makkelijk en simpel.

“Je moet het avontuur mooi vinden.” De daktent is heel makkelijk op te zetten. De camper is compleet uitgerust. De spullen die erbij zitten snapt ook iedereen. Mensen die niet vaak kamperen, kunnen ook echt een onwijs leuk avontuur hebben. “Het is echt voor iedereen!” En ’s avonds bak je wat vlees op het kampvuur of de bbq, drink je een lekker biertje of wijntje en geniet je van het gezelschap onder de sterrenhemel. Zie jij het al voor je?

 

Een unieke mogelijkheid voor avontuur

Dit is een unieke mogelijkheid om echt in de natuur te zijn, lol te hebben en met elkaar actief bezig te zijn. Wanneer je weer thuis bent, denk je bij jezelf ‘Ik heb echt iets gedaan!’ Je bent lekker buiten geweest, in de natuur en hebt veel plezier gehad. “Het is gewoon een ontzettend leuk feestje.” En je doet daarnaast ook best ruige, “mannelijk” dingen. Lekker door de blubber heen rijden, actie en avontuur.

“Geef mij een auto en laat me dit heel de dag doen en ik krijg een grijns op mijn gezicht.”

Wil jij een keer wat anders doen dan een standaard weekend weg? Rondtrekken met een 4×4 met daktent is 10 keer leuker dan een weekend Centerparcs. Het is voor mensen die van outdoor houden. Het is voor mensen die affiniteit hebben met het rijden met een terreinwagen over afgelegen zandpaden, door de natuur en de modder. Vind jij dat gaaf om eens te doen?

Je kunt net als Joost en Niek met je broertje op pad gaan, of met je vader, zoon, dochter, maat, vrienden of je partner. Het is actie en avontuur, maar ook quality time, relaxen en genieten.

Ben je benieuwd naar de trip van Joost en Niek? Bekijk hieronder het filmpje. Of wil je de route van Joost en Niek zelf rijden? Huur dan een auto bij Rough Wheels en download hier de Wikiloc route van Joost en Niek. Dan kan je hetzelfde avontuur beleven.