De Mercedes G-klasse vs. de Land Rover Defender. Met welke jeep overleef jij in de wildernis?

De Mercedes G-klasse is een geweldige auto, terwijl de Land Rover Defender zijn beste tijd als offroad auto lijkt te hebben gehad. Er lijkt geen einde te komen aan de dingen die je met een Mercedes G-klasse kunt doen, terwijl Landrover met de Defender hier niet in de buurt van lijkt te komen. En zo zijn er nog meer dingen te noemen. Heeft Landrover te vroeg getopt met de Defender? Even een vergelijking. Welke jeep zal overwinnen in een meedogenloze overlevingstocht door de wilde natuur? De Mercedes G-klasse of de Land Rover Defender?

 

Wat is dé jeep voor offroad rijden?

De Range Rover-serie van Land Rover zie je over ter wereld door de chique straten rijden. Het zijn prachtige, stijlvolle auto’s die zeker een indrukwekkende indruk geven daar waar ze rijden. Mercedes, aan de andere kant, heeft altijd al mooie, chique wagens geproduceerd voor autorijders die graag extra geld willen uitgeven aan uitstraling. Met de Mercedes G-klasse begeven ze zich ook op het terrein van de terreinwagens, de jeeps. De Mercedes G-klasse doet het zelfs verrassend goed op offroad wegen.

Ook recent is Mercedes blijven investeren in de ontwikkeling van de G-klasse serie. Daar waar de Defender de boot van moderne technologieën lijkt te hebben gemist, doet de G-klasse het een stuk beter. Hoe kan dit?

Het lijkt erop dat Land Rover zijn pijlen op andere series heeft gericht, zoals de Range Rover en de Discovery. Mercedes lijkt het gat in ontwikkeling wat hier is ontstaan gemakkelijk te hebben gevuld met de uitbreiding van de G-klasse terreinwagens met moderne technologieën. Té makkelijk misschien.

Op de offroad wegen zal je merken dat de Mercedes G-klasse een stuk comfortabeler rijdt.  Natuurlijk, de Defender is een beest op offroad wegen, maar de Mercedes is meegegaan met de moderne ontwikkelingen van deze tijd. En dat merk je op de harde, hobbelige, offroad wegen. De G-klasse is een betrouwbaardere auto geworden, met meer comfort.

Of in andere woorden: de Defender is een fantastisch beest, maar ook een oud beestje. Hij voelt bijna retro aan. De Mercedes G-klasse heeft het beest verslagen en is nu de leider in de offroad terreinwagens. De leider van de jeeps.

En wat is een betere manier om de natuur te ontdekken dat met een 4×4 jeep camper met daktent? Je kunt de natuur ontdekken, over offroad wegen rijden, dagen in de natuur overleven en slapen in de daktent.

Je bent niet de eerste die de wereld ontdekt met een Mercedes G-klasse

 

Mercedes G-klasse camper huren voor jouw offroad avontuur?

Met onze Mercedes G-klasse camper met daktent ben jij klaar voor jouw avontuur. Waar wil je naartoe? Naar Scandinavië, Noord-Brabant, de Ardennen, de Alpen, de Côte d’Azur en Noord-Italië, naar Catalonië en de Pyreneeën, …? Waarheen wil jij op avontuur? Niets houd je meer tegen!

Sla rantsoen in voor een aantal dagen offtrack en je bent klaar om het avontuur tegemoet te gaan. De jeep campers van Rough Wheels zijn volledige uitgerust:

  • Compleet uitgeruste camper, inclusief alle benodigde kampeerspullen en meer, voor een comfortabele reis;
  • Een opgemaakt bed, inclusief matras, lakens en dekbed;
  • Een gemakkelijk op te zetten daktent;
  • Fantastisch rijcomfort;
  • Uitdagende routes;
  • Betrouwbare jeep;
  • Makkelijk geboekt en snel geregeld. Jij hoeft alleen een tandenborstel en schone onderbroek mee te nemen.

En dat krijg je nergens.

 

De daktent en het heerlijke bed en dekens! Zo snel en simpel opgezet en ingeklapt. Wat een hemel!” (Iris Martin, Noorwegen)

Het rijgedrag van de camper was fantastisch, en het slaapcomfort heerlijk.” (Jaap de Jong, Zuid-Frankrijk)