ARDENNEN

Ruige wildernis om de hoek! Zodra je Wallonië in rijdt begint het oergevoel te kriebelen. Gooi alle plannen overboord en ga op gevoel de heuvels tegemoet. In dit glooiende landschap kan je eindeloos verdwalen zonder ooit echt vast komen te zitten. Sla linksaf, rechtsaf, zolang je de zon blijft volgen ga je waarschijnlijk naar het zuiden. En ondertussen lekker meeblèren met Jacques Brel. Misschien wel het meest ontspannen gevoel dat er is.

routeverhaal: OP avontuur in de ardennen

De Ardennen is een van de mooiste natuurgebieden die je vanuit Nederland gemakkelijk met de 4×4 met daktent kunt ontdekken. Gemakkelijk in 2 of 3 dagen heen en terug. Het is een heuvelachtig gebied. Via zandweggetjes kun je door bossen rijden van dorp naar dorp, door het dal naar de volgende heuvel, van bierbrouwerij naar bierbrouwerij. Eigenlijk kun je de Ardennen alleen écht ontdekken met een terreinwagen.

Met een 4×4 ontdek je een hele andere kant van de Belgische Ardennen. Het leuke is dat je overal kunt komen én alles bij je hebt. Die combinatie is goud, maar zie je eigenlijk nauwelijks. In een normale 4×4 kun je niet slapen en met een normale camper kun je niet de offroad wegen nemen. Met de 4×4 camper van Rough Wheels kun je juist overal komen en heb je alles bij je. Je voelt je meteen thuis.

Pieter en Arun, twee vrienden, hebben de Ardennen op een hele andere manier leren kennen. “Ik ben al vaker in de Ardennen geweest, maar heb nog nooit op zo’n manier de Ardennen ontdekt.”

de 4x4 geeft je de juiste mindset

De reis is al je ervaring. Je stapt in de auto en gaat. Het is een ontdekkingsreis in je eigen achtertuin. Zodra je Brussel voorbij bent, neem je bewust de offroad routes; de kleine landweggetjes. Het is een onverwachte manier van reizen. Je weet nog niet hoe de dag gaat eindigen en wat je gaat tegenkomen. Dat is een heel tof gevoel. Terwijl je de Ardennen denkt te kennen, ontdek je zoveel meer.

Het maakt niet uit waar je naartoe gaat. Door de 4×4 neem je een bepaalde mindset aan. ‘Nu ga ik op avontuur en het wordt geweldig!’ De auto geeft je de tools om deze mindset aan te nemen. De 4×4 is de katalysator voor het beleven van lol en avontuur.

DICHTBIJ DE RANDSTAD

En het is helemaal niet zo ver. Vanaf de Randstad ben je in enkele uren in de Ardennen. Je kunt ervoor kiezen om via snelwegen naar de Ardennen te rijden. Of wanneer je meer tijd hebt neem je provinciale wegen door België richting de Ardennen. 

Kun je wel zomaar door beschermde bossen van de Ardennen rijden? Het is natuurlijk een beetje saai als je met een 4×4 niet offroad kunt rijden. Wil je liever in de natuur slapen in je daktent in plaats van tussen de witte caravans op een camping? Hoe ga je een mooie route vinden met toffe slaapplekken in de natuur? 

Van Rough Wheels krijg je leuke informatie en tips voor slaapplekken en activiteiten. Echt een compleet pakket van comfort, een terreinwagen, avontuur en actie.

DE ONTDEKKING VAN ... EEN BIERBROUWERIJ

Pieter en Arun wisten van tevoren niet goed wat ze konden verwachten. Het werd een weekend van scheuren door de bossen afgewisseld met wat cultuur.

Vanaf een bosweggetje reden ze onbewust op een kleine, schattige bierbrouwerij af. Een familiebedrijf in een voormalig klooster. Ze kregen een persoonlijke rondleiding van de brouwer. Deze was super enthousiast en liet hen alles zien van het productieproces van het bier. Het was heerlijk bier. Van de brouwer kregen ze zelfs wat flesjes mee “voor ’s avonds bij het kampvuur”.

Ze vonden een mooie plek om te lunchen: op een weiland, tussen de koeien met een prachtig uitzicht op de abdij van de monniken van Chimay. Die naam ken je wellicht. Ze maken hier namelijk bekend trappistenbier en kazen. Ze vervolgden hun reis over een oude Romeinse weg die ze bij toeval ontdekte. Over de kinderkopjes reden ze door de weilanden met prachtige uitzichten.

WIL JIJ OOK NAAR DE ARDENNEN MET EEN 4x4?

Wil jij een weekend weg met echt avontuur? Wil je de magische combinatie tussen actie, avontuur en bier in de Belgische Ardennen? Met Rough Wheels kun jij ook een topweekend hebben.

Met de Rough Wheels 4×4 terreinwagen met daktent en de Rough Wheels routes heb jij het weekend van je leven. De 4×4 campers van Rough Wheels zijn helemaal compleet. Je slaapt comfortabel op een echt matras in de daktent. Alles wat je tijdens het kamperen nodig zou kunnen hebben, zit in de camper. Je hoeft je daar geen zorgen over te maken. Dat voelt goed en vertrouwd.