vAN DE CÔTE D'AZUR naar Toscane

Het is even rijden naar Zuid-Frankrijk en Italië, maar de landschappen van de Côte d’Azur en Toscane zijn adembenemend, het eten fantastisch en de routes vol actie, snelheid en adrenaline.

Onze filmcrew heeft de route al voor je gereden, check hier de beelden:

Scheuren door beroemde schilderijen in de côte D'Azur en Toscane

Het is niet voor niets dat bekende schilders als Vincent van Gogh en Matisse veel inspiratie haalden uit de prachtige Côte d’Azur. De kleuren van deze regio zijn inderdaad magnifique. Het paars van de lavendel, het geel/goud van de zonnebloemen, het gebroken wit van de indrukwekkend rotspartijen en de indrukwekkend sterrenhemel vol lichtjes, maar toch zo donker. De Côte d’Azur spuwt geur en kleur uit bij elk zuchtje wind. Het is alsof je door een schilderij van Van Gogh rondrijdt.

Maar daar blijft het niet bij! Deze regio biedt veel mogelijkheden om offroad te toeren en op de meest fantastische plekken te slapen.

Het team van Rough Wheels ontdekte de Côte d’Azur in Zuid-Frankrijk in een reis vanaf Catalonië naar de Italiaanse Toscane. Vanaf de Pyreneeën reden ze Zuid-Frankrijk in, wat bekend staat om haar blauwe Middellandse zee en prachtige stranden. Daarachter liggen heuvels met wijngaarden en bloemenvelden, zover als het oog reikt.

Ver van de massa, kozen wij voor een camping op een afgelegen wijngaard. Van daaruit hebben we het prachtige natuurpark Calanques ontdekt. Dit park ligt vlak onder Marseille. Het park is een opvallende Mediterrane uitvoering van de Noorse Fjorden. Er zijn kraak witte kalkrotsen die loodrecht de kristalheldere, blauwe zee induiken. Je kunt even uitrusten op de vele afgesloten strandjes in de inhammen van de Calanques, waarvoor je moet afdalen langs de kalkrotsen naar zeeniveau.

Slapen met uitzicht op de Middellandse Zee

Het was even zoeken, maar met de hulp van een goede vriendin hebben we een prachtige plek gevonden op een olijvenboomgaard met een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee. We hadden dit gecheckt bij de eigenaar van de boomgaard, die het geen enkel probleem vond. We kregen zelfs een fles zelfgemaakte olijfolie van hem mee. Heerlijk!

Is er een mooiere weg in Europa dan het volgen van de kustlijn van de Côte d’Azur richting Italië en Toscane? Je rijdt door de kustplaatsjes, de ene nog beroemder dan de volgende. Cannes, Saint Tropez, Nice, Monaco en zo Italië in, lange Genua richting Pisa, langs de steile bergen van de Italiaanse kustlijn.

Het heuvellandschap van toscane

Eenmaal in de regio Toscane aangekomen, maken de grillige bergtoppen plaats voor vriendelijke, glooiende heuvels. Elke heuvel biedt een nieuw, fantastisch uitzicht, met name tijdens zonsondergang. We hebben een tour gedaan door Toscane, waarbij we op verschillende plekken de daktent uitklapten.

Het zachtjes wiegende koren, de frisse geur van klaprozen en basilicum, het geluid van een koebel in de verte, een goed bord perfecte pasta en de prachtige sterrenhemel van Toscane; het zal ons ons hele leven bijblijven.

Wil jij ook EEN ONVERGETELIJK REIS NAAR DE COTE D'AzUR EN TOSCANE?

Een ideale route voor in de zomer voor als je richting het mooie weer wilt, maar niet vast op een plek wil blijven. De blauwe zee in Zuid Frankrijk in combinatie met een zonsondergang in Toscane maakt deze reis perfect voor de koppels die naast avontuur ook een beetje romantiek zoeken. In Toscane kennen we inmiddels een boer met een wijngaard met verse chianti-wijn die je graag welkom heet op zijn landgoed. Ben jij klaar voor een reis om nooit meer te vergeten?

De 4×4 campers van Rough Wheels zijn zeer compleet uitgerust. Je slaapt comfortabel op een echt matras in de daktent op het dak van de auto. Alles wat je tijdens het kamperen nodig kunt hebben, zit in de camper. Je hoeft je daar geen zorgen over te maken. Dat voelt goed en vertrouwelijk. Jij hoeft alleen maar de genieten van de reis en het avontuur dat de weg je brengt.