Champagne

Een paar uurtjes over de snelweg en de bubbels vliegen je om de oren. Moët & Chandon, Veuve Clicquot, Dom Pérignon, het ligt allemaal in een klein gebied rond het stadje Épernay. En bijna alle wijngaarden worden doorkruist door adembenemende off-road tracks die over het algemeen alleen door de boeren gebruikt worden. Roep al je maten bij elkaar en ga op OFF-ROAD CHAMPAGNE TOUR!

Onze filmcrew is onlangs dwars door Frankrijk gereden, check hier de beelden:

Routeverhaal: op naar de champagnestreek

Noord-Frankrijk is vanuit de Randstad slechts een klein stukje verder dan de Belgische Ardennen. Binnen enkele uurtjes rijden kun je Noord-Frankrijk bereiken. Je kunt er genieten van fantastische Franse producten: verse baguette, lekkere Franse kaasjes en erg goede wijn (Champagne!). Noord-Frankrijk geeft je idyllische plaatjes van uitgestrekte bloemenvelden en wijngaarden. Wil jij genieten van de kleuren van Noord-Frankrijk?

Pieter en Arun, twee vrienden, zijn je al voorgegaan. Ze zijn vanuit de Belgische Ardennen, via de Franse Ardennen naar de Champagnestreek in Noord-Frankrijk gereden. Daar hebben ze een prachtige route uitgestippeld met leuke tips voor slaapplekken, offroad wegen, wijnhuizen en culturele activiteiten. Ben jij benieuwd?

De champagnestreek van frankrijk

De Champagnestreek in Noord-Frankrijk heeft prachtige gele, glooiende weilanden. Het gele komt door het koolzaad. De normale verharde wegen zijn al prachtig, maar Pieter en Arun kozen ook voor offroad routes. Je komt altijd wel ergens uit. Ze hebben bij een boomgaard geslapen in de daktent, aan de rand van een geel veld zover het oog kan zien. Ze stonden op een heuvel met een adembenemend uitzicht over de vallei. Het is het paradijs wanneer je ’s ochtends de daktent openritst en je als eerst de prachtige velden ziet. Ben je benieuwd waar?

Natuurlijk hebben ze ook champagnehuizen bezocht. Het is tenslotte dé Champagnestreek van de wereld. Je kunt tijdens proeverijen heerlijk genieten en de champagne beleeft uitspugen, zodat je daarna weer verder kunt rijden in de 4×4. Je kunt een doosje meenemen voor ’s avonds bij het kampvuur, wanneer je nog nageniet van de dag en het avontuur.

Vast in de modder

Een tocht met een 4×4 is gegarandeerd avontuur. Zo ook bij Pieter en Arun. Bij een tocht door het bos bleek een plas dieper te zijn dat verwacht. De linkerkant van de auto zat vast. Het was al bijna donker. “Hoe gaan we hier uitkomen?” Ze schakelden hulp in bij het dichtstbijzijnde huis. De man was in eerste instantie erg boos en leek niet behulpzaam. Het bleek privéterrein te zijn. Pieter en Arun hadden dit bordje niet opgemerkt.

Ze besloten er dan maar te gaan overnachten. De Franse boer bleek toch niet zo’n boze knoert te zijn. Hij kwam even later met de trekker om de auto uit de modder te trekken. Ze hebben nog samen een biertje gedronken waarna de boer hen een prachtig plekje in het bos wees, aan een vijver. Hij zei nog “Jullie hebben het niet van mij”. Het bleek de boswachter te zijn. Een mooie situatie. Een probleem dat zichzelf oplost, waarbij je fantastische mensen leert kennen die je normaal niet zou ontmoeten. Het zijn memorabele ervaringen.

Wil jij ook offroad gaan met een 4x4 door de champagnestreek in noord-frankrijk?

De Franse Ardennen en de Champagnestreek in Noord-Frankrijk hebben ontzettend veel te bieden: prachtige kleuren, uitgestrekte velden, heuvels, avontuur, offroad routes, champagnehuizen, maar ook geschiedenis. Wil jij genieten van het Franse leven met een 4×4 met daktent? Het is gemakkelijk te combineren met enkele dagen in de Ardennen. Met de Rough Wheels 4×4 met daktent en de Rough Wheels tips heb jij een reis van je leven.

De 4×4 campers van Rough Wheels zijn zeer compleet uitgerust. Je slaapt comfortabel op een echt matras in de daktent op het dak van de auto. Alles wat je tijdens het kamperen nodig kunt hebben, zit in de camper. Je hoeft je daar geen zorgen over te maken. Dat voelt goed en vertrouwelijk. Jij hoeft alleen maar de genieten van de reis en het avontuur dat de weg je brengt.