CATALONIë EN DE PYRENEEËN

De majestueuze Pyreneeën zijn klaar om door jou ontdekt te worden. Dit is een enorm natuurgebied vol bergen, onontdekte plekken en offroad routes. Met één bergtop achter de rug, heb je je vizier al gezicht op de volgende, nog hogere bergtoppen. De prachtige kustlijn van Catalonië is een van de mooiste routes ter wereld. Hoe kan je zo’n fantastische tocht beter afsluiten dan ouderwets keihard aftanken in Lloret de Mar?

routeverhaal: DE KUSTLIJN VAN DE COSTA BRAVA

De Spaanse Costa Brava is wellicht een van de mooiste kustlijnen ter wereld. Het heuvelachtige landschap, de indrukwekkend kliffen en de prachtige Middellandse Zee die na elke bocht je blik weer vangt.

Het team van Rough Wheels heeft Catalonië voor je ontdekt. We zijn alvast door de regio gescheurd in een 4×4 om de mooiste plekjes in kaart te brengen die je met een 4×4 kunt ontdekken.

De mooiste route in deze tocht ging van Sant Feliu naar Tossa de Mar. Werkelijk waar verbluffend. We zijn vervolgens doorgereden naar de bruisende stad Barcelona, met een tussenstop in, hoe kan het ook anders, Lloret del Mar. Dit was de tienervakantie van een groot deel van puberend Nederland. Bereid je voor op een ander type, maar ontzettend leuke stapavond in een van de vele kroegen en clubs van Lloret del Mar.

natuurpark les guilleries

Onze volgende bestemming was het natuurpark Les Guilleries. Een kronkelend bergpad door het ruige landschap van Catalonië bracht ons naar een klein grasveld bovenop een berg, waar we precies genoeg ruimte hadden om de 4×4 camper te parkeren en de keuken uit te zetten. We hebben heerlijk gegeten en werden wakker met een prachtig uitzicht over de groene vallei.

We zijn doorgereden naar een prachtig domein tussen de rotsachtige heuvels, genaamd Can Sala. Een aanrader voor rustig kamperen en heerlijk eten

DE INDRUKWEKKEND PYREneEËN

Je kunt natuurlijk niet Catalonië bezoeken met een 4×4 zonder de majestueuze Pyreneeën te ontdekken. Hier zagen we al een tijdje naar uit. We hebben rantsoen ingeslagen in het stadje Vic, aan de voet van dit gebergte. We hadden ons goed voorbereid om een paar dagen in de wildernis door te kunnen brengen.

De Pyreneeën zijn een stuk ouder dan de Alpen. Hierdoor zijn de bergen minder steil en de bergtoppen minder spitsig. Ideaal dus voor offroad rijden, snelheid maken, actie, ontdekkingstochten en wildkamperen bovenop een bergtop.

Onze eerste bestemming van het kleine natuurgebied Riera de Sorreigs. Hier hebben we even flink rondgecrosst door het bergachtige bosgebied. Totdat we een ideale, open plek tegenkwamen met uitzicht over een mooi deel van het park. Het was inmiddels gaan spetteren, maar de luifel van de camper gaf een droge plek om te schuilen voor de regen. De dag daarna werden we wakker met een strakblauwe hemel. Klaar voor een nieuwe dag vol avontuur.

Toen we de grens met Frankrijk waren gepasseerd, zagen we een aantal hogere bergtoppen die we graag wilden ontdekken. Als ontdekkingsreizigers hebben we dit gebied doorkruist. De volgende ochtend zag Pieter vanuit de slaapzak de zon opkomen over de bergen. Hij is meteen de berg op gerent voor de perfecte foto van de zonsopgang.

WIL JIJ OOK NAAR CATALOniË EN DE PYRENEEËn MET EEN 4x4?

Laat je verrassen door dit prachtige gebied. De indrukwekkende natuur van de Pyreneeën, de prachtige kustlijn, het bruisende Barcelona en de natte droom van elke tiener in Lloret de Mar geven de perfecte combinatie voor een geweldig trip met een 4×4 camper.